Проекти од областа на Европски Интеграции

од Ministerstvo za kultura

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row _builder_version=”3.13″][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.13″]

“Резултати од годишнитe конкурси за проекти од национален интерес во културата за 2019”

 

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.13″]

“Годишен конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата од областа на Проекти од областа на Европски интеграции за 2020 година”

Обрасци за проект од областа на европските интеграции

Конкурс за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмата Креативна Европа (2014-2020) – потпрограма Култура на Европската Унија за 2021 година 

Пријава за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмата Креативна Европа (2014-2020) 

“Резултати од годишните конкурси за проекти од национален интерес во културата од областа на Европските интеграции за 2021 година“

Национални установи

Резултати од конкурсот за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмите на Креативна Европа (2014 – 2020) – Потпрограма Култура за 2021 година

Табела со резултати од конкурсот за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмите на Креативна Европа (2014 – 2020) – Потпрограма Култура за 2021 година

Европскиот Парламент објави страница специјализирана за млади

Образец за оперативен и финансиски план за користење буџетски средства за ко – финансирање на проект поддржан од Програмата Креативна Европа -Потпрограма Култура (2014 – 2020) како проект од Национален интерес во културата 2021 година за Национални установи и други корисници

Табела со резултати од Конкурсот за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмите на Креативна Европа (2014 – 2020) – потпрограма Култура за 2021 година

Конкурс за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од пилотпроектот на извршната Агенција за образование и култура на Европската Унија:Проекти за соработка во Западен Балкан „Зацврстување на културната соработка и конкурентноста на културните и креативните индустрии во Западен Балкан“ за 2021 година

Пријава за  учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од пилотпроектот на  извршната Агенција за образование и култура на Европската Унија како проекти за соработка во Западен Балкан „Зацврстување на културната соработка и конкурентноста на културните и креативните индустрии во Западен Балкан“ за 2021 година 

Образец за наративен и финансиски извештај за ко – финансирање на проекти поддржани од Програмата Креативна Европа – Потпрограма Култура (2014 – 2020) и проекти за соработка во Западен Балкан за 2021 година за национални установи и други корисници

Табела со резултати од конкурсот за ко – финансирање на проекти за Западен Балкан поддржани од ЕУ за 2021 година

Образец за оперативен и финансиски план за користење буџетски средства за ко – финансирање на проект подржан од Пилот – проектот и повикот од Извршната агенција за образование и култура на Европската комисија: Проекти за соработка во Западен Балкан „Зацврстување на културната соработка и конкурентноста на културните и креативните индустрии во Западен Балкан“ за национални установи и за други корисници

Креативна_Европа_Култура поддржани проекти 2014-2020

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_text _builder_version=”3.13″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе