Онлајн инфосесија за „Циркулација на европски книжевни дела“ во организација на Европската комисија, 13 март 2024 година (10:00 – 12:00 часот)

од admin_kult

Ве известуваме дека Европската комисија на 13 март 2024 година од 10:00 до 12:00 часот организира онлајн инфосесија за тековниот повик за категоријата „Циркулација на европските книжевни дела“, со краен рок за доставување на предлог-проектите до 16 април 2024 година (17:00 часот по средноевропско време).

Повеќе информации за повикот може да најдете на наведените линкови во соопштението: https://kultura.gov.mk/

На инфосесијата може да учествуваат квалификувани потенцијални апликанти од земјите учеснички во програмата Креативна Европа – потпрограма Култура, меѓу кои и од нашата држава.

Повеќе информации за пријавување и учество на онлајн инфосесијата може да најдете на следниов линк:

https://www.eacea.ec.europa.eu/news-events/events/online-info-session-circulation-european-literary-works-call-crea-cult-2024-lit-2024-03-13_en

Дополнително ве известуваме дека потенцијалните апликанти што се во фаза на подготовка на проектни апликации за наведниот повик, може да закажат дополнителни консултации во Одделението за Креативна Европа – потпрограма Култура преку следнава е-адреса: biljana.prentoska@ced.mk

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе