КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕВОДИ НА СТРАНСКИ ИЗДАВАЧИ

од admin_kult

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕВОДИ НА СТРАНСКИ ИЗДАВАЧИ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ И КВАЛИТЕТНИ ДЕЛА ОД МАКЕДОНСКАТА КНИЖЕВНОСТ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ

CALL FOR FOREIGN PUBLISHERS FOR FINANCING TRANSLATIONS OF REPRESENTATIVE AND HIGH-QUALITY WORKS OF MACEDONIAN LITERATURE INTO FOREIGN LANGUAGES

Министерството за култура финансира преводи на странски издавачи на репрезентативни и квалитетни дела од македонската книжевност на странски јазици. Пријава за Конкурсот може да поднесат само странски издавачи за дела кои претходно се објавени од македонски издавачи

КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРЕВОДИ НА СТРАНСКИ ИЗДАВАЧИ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИ И КВАЛИТЕТНИ ДЕЛА ОД МАКЕДОНСКАТА КНИЖЕВНОСТ НА СТРАНСКИ ЈАЗИЦИ

Пријава

Пријавата и приложените документи, во ПДФ-формат, да се достават на следнава адреса: translation@kultura.gov.mk

The Ministry of Culture l financing translation of representative and quality works of Macedonian literature into foreign languages for foreign publishers. Applications for the Call may be submitted only by foreign publishers for works which have been previously published by Macedonian publishers

CALL FOR FOREIGN PUBLISHERS FOR FINANCING TRANSLATIONS OF REPRESENTATIVE AND HIGH-QUALITY WORKS OF MACEDONIAN LITERATURE INTO FOREIGN LANGUAGES

application

The application and enclosed documents, in PDF format, are to be submitted to the following e-mail address: translation@kultura.gov.mk

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе