Известување од Комисијата за полагање испит за лектор со податоци за Испитот за лектор за ноември 2022 година

од admin_kult

Во согласност со Правилникот за начинот на полагањето на испитот за добивање лекторска лиценца и за Програмата за испитот, Комисијата за полагање испит за лектор информира дека влезниот дел од испитот ќе се одржи на 22 ноември со почеток во 10 часот во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“. Практичниот дел од испитот ќе се спроведе веднаш по прегледувањето на тестовите.  Усниот дел од испитот ќе се одржи на 24 ноември со почеток во 10:45 часот.

Консултациите со заинтересираните кандидати ќе се одржуваат по претходен телефонски договор. 

проф. д-р Лидија Тантуровска (телефон: 079 / 237-116) 

проф. д-р Весна Костовска (телефон: 075 / 298-496)

проф. д-р Томислав Треневски (телефон: 076/ 469-468)

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе