Të rinj nga 10 vende të rajonit në manifestimin “Ballkani është zemra e Evropës”

од admin_kult

Me shfaqjen teatrale “Pelikani” nga August Strindberg, me regji të Teodora Siljanoska dhe interpretim nga artistë teatror nga Universiteti Ndërkombëtar Europe Prima, filloi manifestimi vjetor: “Ballkani është zemra e Evropës” – Integrimi evropian i Ballkanit ndërmjet realitetit. dhe iluzion.

Ngjarja e organizuar nga AKADEMIA BALKANIKE EUROPEANE, me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës, dhe në bashkëpunim me Universitetin Ndërkombëtar Europa Prima nga Shkupi me shfaqjet dhe veprat e veta – ekspozitë fotografike, prezantime filmike, shfaqje teatrale dhe shfaqje të tjera kulturore dhe artistike, do të përfaqësojnë më shumë artistë të rinj nga rajoni.

Në kuadër të manifestimit ndër të tjera do të realizohen: shfaqja teatrale “Luaj Çehov”, për nxënësit e klasës së prof. Dejan Projkovski, performanca e artistëve të rinj të muzikës nga klasat e prof. Aleksandar Trajkovski dhe prof. Darko Marinovski, master klasë në fotografi nga prof. Elena Bojaxhieva-Cvekovska, si dhe master-klasi në aktrim nga prof. Dejan Projkovski, dhe do të mbahet një konferencë ndërkombëtare online me titull “Ballkani është zemra e Evropës – Akademia Balkanika Europaana – Integrimi evropian i Ballkanit ndërmjet realitetit dhe iluzionit”, në të cilën do të marrin pjesë shumë intelektualë dhe artistë të rëndësishëm nga Maqedonia dhe Rajon.

-Akademia Ballkanike Europiane (www.ab-europeana.org) bashkon disa artistë të rëndësishëm në fushën e kulturës, shkencës dhe artit nga dhjetë vende të Ballkanit, me qëllim që t‘iu mundësojë publikut kulturor dhe të rinjve nga rajoni të zbulojnë temat dhe sfidat e botës artistike dhe kulturore në kontekstin e saj origjinal.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе