Stojçevska-Kostadinovska në Forumin e Prespës: Të rinjtë janë çelësi i ndryshimit në vend

од admin_kult

Të rinjtë nuk duhet të jenë dashamirës, as individë të bindur, as fuqi e lirë punëtore  sepse tek të rinjtë nuk ka ndryshim..

– Unë udhëtoj me të rinjtë të”shkëlqyeshëm”, sepse nuk e di të ardhmen e afërt apo të largët se kush do të jetë presidenti i ardhshëm, premiera e ardhshme e vendit, apo shkencëtari, artisti,vlerësimi i të ardhmes dhe krenaria me famë botërore. Emri i institucionit është në fillimet e tij  dhe jam e sigurt që do të ndodhë!

Sipas Kostadinovska-Stojçevska, shumë të rinjë në shoqërinë tonë janë diskredituar në mënyrë të pajustifikueshme për shkak të epërsisë së tyre – rinisë, e cila është etiketuar si e dobët ose e mangët.

-Sikur të mos kishte urtësi rinore në të kaluarën, do të kishim refuzuar një Fardej si i ri, një Tesla si një të ri të paarsyeshëm që peshonte në rrezik, nuk do ta kishim Blazhe Koneskin kryetar gjakatar të Shoqërisë së Shkrimtarëve. I madhi Gëte tha se në fund të jetës së tij, Verterr”-i  tij dhe jo “Faust” ku njëherit u dallua si i zgjuar dhe i preferuar”, shtoi ajo.

Ministrja përkujtoi se viti 2022 është shpallur Viti Evropian i Rinisë me qëllim të përfshirjes së brezave të rinjë në ndërtimin e shoqërive të qëndrueshme, paqësore dhe të qëndrueshme në zhvillimin e politikave që plotësojnë nevojat specifike të të rinjëve.

-Të hapur për bashkëpunim, eksperienca të përbashkëta, mos lejoni të shfaqen rrudhat në fytyrë.Mos e lejoni veten të shpenzoni kohë për gabimet e të tjerëve! Mos kërkoni të ardhmen! Jetoni tani dhe tani kërkoni krijesat ndërsa purgatori dhe zemrat tuaja afrohen më shumë nga Ballkani Perëndimor me Bashkimin Evropian. Të rinjtë janë të bindur se edhe sot nuk i kuptojnë keqkuptimet tona sepse nuk kuptojnë siç tha dikush – por se po mbyten, thanë ata.

Forumi i Prespës diskuton çështjet më urgjente të sigurisë, politike dhe ekonomike me të cilat përballet sot Evropa dhe Ballkani Perëndimor, me theks të veçantë në implikimet e luftës së Ukrainës në të gjitha mundësitë ndërkombëtare, politike, të sigurisë, ekonomike dhe në Evropë e më gjerë.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе