Seminar për mbrojtjen e mjedisit jetësor dhe trashëgimisë kulturore në organizim të Ambasadës së Italisë

од admin_kult

Në seminarin dyditor ishin pjesë e përfaqësuesve të Ministrisë së Kulturës, Administratës për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore, IK – Institucioni Kombëtar  I Muzeut Arkeologjik , Institutit për mbrojtjen e monumenteve të kulturës dhe Muzeut-Manastir dhe IK i  Muzeut të Maqedonisë së Veriut, organizuar nga Ambasada e Italisë për mbrojtjen e mjedisit dhe trashëgimisë kulturore.

Në seminar, ku morën pjesë përfaqësues të Ministrive të Brendshme, Mjedisit, Bujqësisë dhe Kulturës me ekspertë italianë, u shkëmbyen përvoja, mendime dhe qëndrime në fushën e mbrojtjes së trashëgimisë arkeologjike dhe kulturore, tregtisë ndërkombëtare të objekteve arkeologjike, sigurisë të vendeve arkeologjike dhe muzeumeve.

Në të ardhmen, edhe Ministria e Kulturës do të jetë pjesë e aktiviteteve që synojnë rritjen e efikasitetit në menaxhimin e trashëgimisë kulturore në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе