Ngjarja në internet “Shtëpia Lirike e Shopovit – burime të hapura arsimore dhe kulturore”

од admin_kult

“Shtëpia lirike e Shopovit – burime të hapura arsimore dhe kulturore” është manifestimi me të cilin sot 19 maj 2022, në ora 12 përmes platformës Zoom do të fillojë manifestimi “Ditët e letërsisë maqedonase”.

Manifestimi, i cili është me rastin e 70 vjetorit nga botimi i përmbledhjes me poezi “Poezi për dhimbjen dhe gëzimin” dhe 40 vjet nga vdekja e Aco Shopovit, organizohet nga Departamenti i Letërsisë dhe Kulturës Maqedonase në Fakultetin e Filologji “Bllaze Koneski” – Shkup.

Në këtë ngjarje, theksi do të jetë në platformën në shumë gjuhë të internetit që ofron qasje në pjesën më të madhe të punës së Shopovit – dokumente, të dhëna, video, dokumentacion fotografik, si dhe përgjigje kritike ndaj poezisë së tij. Kjo do ta bëjë platformën të aksesueshme për studiuesit e letërsisë, gjuhëtarët dhe përkthyesit, studentët dhe komunitetin akademik maqedonas në tërësi.

Të gjithë të interesuarit do të mund ta ndjekin eventin përmes platformës Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/82945121947?pwd=KLix_zDIj3fuTTskA-tNgxZ4sE4ids.1

Në kuadër të manifestimit letrar “Ditët e letërsisë maqedonase”, javën e ardhshme, në format virtual, do të mbahet takim me shkrimtarë dhe lexime poezish të autorëve të rinj maqedonas.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе