Në QKRështë hapur ekspozita “Atlasi i arkitekturës moderne maqedonase”

од admin_kult

Në Qendrën Kulturore Rinore është hapur ekspozita “Atlasi i arkitekturës moderne maqedonase”.

Kjo ekspozitë arkitekturore është rezultat i projektit njëvjeçar hulumtues “Atlasi i arkitekturës moderne maqedonase” i zbatuar nga Shoqata e qytetarëve për përkrahje dhe promovim të kulturës “Kontineo 2020” me mbështetje financiare nga Ministria e Kulturës së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ekipin autor të projektit e përbëjnë: Ana Ivanovska-Deskova, Jovan Ivanovski, Vlladimir Deskov, Thea Damjanovska dhe Mihajlo Stojanovski.

Autorët sqarojnë se qëllimi kryesor i projektit është njohja, dokumentimi, studimi dhe vlerësimi i trashëgimisë arkitekturore moderniste nga gjysma e dytë e shekullit të XX në territorin e Republikës së Maqedonisë. Regjistron dhe harton më shumë se 500 ndërtesa arkitekturore individuale të ndërtuara në periudhën e viteve 1945-1985, nga të cilat më shumë se 100 janë të dokumentuara dhe më shumë se 40 ndërtesa të zgjedhura janë paraqitur në formën e modeleve arkitekturore tredimensionale.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе