Ministria e Kulturës ka ndërprerë fondet për “Joy Fest” për shkak të mos njoftimit për ndryshim në program

од admin_kult

Mjetet buxhetore të dedikuara për Shoqatën për aktivitete kulturo-artistike “Joy Fest” nga Kriva Pallanka do të ndërpriten, sepse në aplikacionin në Ministrinë e Kulturës janë shënuar edhe interpretues të tjerë, e jo një këngëtar i njohur turbo-folk nga Ser-bia.

– Organizatorët e festivalit këtë vit morën 153.000 denarë nga konkurset vjetore për financimin e projekteve me interes kombëtar në fusha të veçanta dhe aktivitete kulturore për vitin 2022. Por për shkak të mos respektimit të kritereve dhe futjes së një këngëtari turbofolk në program, ata nuk do t’i marrin këto fonde, sipas Ministrisë së Kulturës.

Nga atje thonë se kur Ministria e Kulturës i shpalli rezultatet e Konkursit në shkurt të këtij viti, u sqarua se prioritet kanë pasur projektet që promovojnë kulturën, veçanërisht artistët vendas.

Ata thonë se Ministria e Kulturës mbështet projekte që janë në funksion të zhvillimit, afirmimit dhe promovimit të kulturës dhe vëmendje e veçantë i kushtohet mbështetjes së projekteve rinore, projekteve të destinuara për fëmijët apo personat me nevoja të veçanta.

„Joy Fest” është pjesë e manifestimit “Vera kulturore Krivopalanka 2022”, e cila or-ganizohet nga Komuna e Kriva Pallankës, Muzeu i Qytetit LU dhe Qendra Kulturore NU, në bashkëpunim me disa shoqata lokale në fushën e kulturës dhe artit dhe

financohet. nga Komuna e Kriva Pallankës, Ministria e Kulturës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe përkrahës të tjerë.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе