Kostadinovska-Stojçevska nga Konçe: Respektimi i gjuhës së të gjitha bashkësive etnike është vlera jonë evropiane

од admin_kult

Ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska-Stojçevska, sot në komunën e Konçes mori pjesë në ceremoninë me rastin e festës së komunitetit turk – Ditës së mësimdhënies në gjuhën turke.

Në këtë manifestim, Kostadinovska-Stojçevska, në prani të një numri të madh të mysafirëve nga vendi dhe Republika e Turqisë, me fjalimin e saj uroi këtë ditë të shënuar për komunitetin turk, duke theksuar se Ministria e Kulturës do të vazhdojë të mbështesë projektet që kontribuojnë në zhvillimin e kulturës turke.

“Një nga angazhimet e Qeverisë dhe Ministrisë së Kulturës është kultivimi dhe promovimi i traditës dhe kulturës së të gjithë popujve që jetojnë në vendin tonë, përfshirë edhe komunitetin turk, ndërtimi i një shoqërie demokratike të barabartë për të gjithë. Si politikanë, si institucione, si sistem, si qytetarë të këtij vendi, kujdesemi për gjuhën dhe sigurojmë kushte për ruajtjen e identitetit nacional dhe kulturor të gjitha komuniteteve”, tha Kostadinovska-Stojçevska.

Lidhur me Maqedoninë e Veriut, ministrja e Kulturës tha se “ka qenë gjithmonë hapësirë ku gjuhët dhe kulturat e ndryshme janë zhvilluar në frymën e mirëkuptimit dhe tolerancës”, duke shtuar se gjuha turke është pjesë e pasurisë tonë multietnike dhe demokratike dhe në procesin mësimor në këtë vend me vendosjen e Maqedonisë së KAÇKM-së.

“Pleqtë tanë e dinin me urtësinë e tyre se respektimi dhe mësimi i gjuhës së tjetrit është pasuri, jo një pengesë e pakapërcyeshme. Është dhënë dhe marrë në shenjë miqësie dhe respekti që populli ynë ka për traditën e gjatë të gjuhës turke, e cila ka ndikuar shumë në të folurin e mbarë Ballkanit”, tha Kostadinovska-Stojçevska.

Ministrja e Kulturës tregoi se aktivitetet e komunitetit turk në vend kanë një kontribut të rëndësishëm në zhvillimin dhe promovimin e arsimit dhe shkencës.

“Duke zhvilluar një shoqëri miqësore, multikulturore, ne i edukojmë të rinjtë që të jenë pasqyrë e shtetit modern që ushqen vlerat evropiane”, tha në fjalimin e saj ministrja e Kulturës Kostadinovska-Stojçevska.

Në aktivitetin, i cili u mbajt në Shtëpinë e Kulturës, nën kujdesin e kryetarit dhe Këshillit të komunës Konçe, morën pjesë një numër i madh i të ftuarve nga vendi dhe Republika e Turqisë, si dhe ish-presidenti i Asambleja e Madhe Kombëtare e Republikës së Turqisë, Mustafa Shentop.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе