Kostadinovska-Stojçevska: Me subvencione kapitale nëpër komuna forcojmë identitetin kulturor lokal

од admin_kult

Ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska-Stojçevska, nënshkroi marrëveshjet nga Programi për shfrytëzimin e granteve kapitale për projekte investimi në njësitë e vetëqeverisjes lokale në fushën e kulturës për vitin 2024 në Qeveri së bashku me kryetarët e komunave që do të përfitojnë fondet nga ky program.

Kostadinovska-Stojçevska informoi se këtë vit buxheti për këtë qëllim është rritur për 10 milionë denarë dhe arrin në 50 milionë denarë ndërsa 11 projektet e mbështetura janë vazhdimësi në mbështetje të zhvillimit të qëndrueshëm dhe funksional të kulturës lokale si pjesë e paprekshme, thelbësore e identitetin tonë kulturor.

“Qeveria dhe Ministria e Kulturës konfirmojnë se i njohin nevojat e kulturës lokale, vlerësojnë përpjekjet kreative për mbijetesën e saj dhe me mbështetje konkrete kontribuojnë në cilësinë e zhvillimit lokal dhe zbatimin e politikave kulturore në mënyrë të barabartë në mbarë vendin”, tha Kostadinovska. -Stojçevska.

Ministrja e Kulturës theksoi se thelbi i granteve kapitale është në qëllimin e tyre përfundimtar – inkurajimi dhe nxitja e potencialit kulturor dhe kreativ, diversiteti kulturor si origjinalitet, origjinaliteti si vlerë kulturore.

“Duke ndihmuar komunat të arrijnë jetë kulturore lokale cilësore, ne duam të sfidojmë potencialin e të rinjve dhe përvojën e të rriturve”, tha Kostadinovska-Stojçevska, duke u bërë thirrje artistëve që t’i përkushtohen zhvillimit kulturor të qytetit të tyre, komunës së tyre dhe siç theksoi ai, “Qeveria është këtu për t’ju kujtuar rolin strategjik të kulturës – atë thirrje të vazhdueshme për vigjilencë kreative dhe liri artistike”.

Përmes Programit për dotacione kapitale në vitin 2024, janë mbështetur projektet infrastrukturore në 11 komuna, të cilat duhet të realizohen deri në fund të vitit.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе