Соопштение од министерката за култура и претседателка на Националната комисија на УНЕСКО, Ирена Стефоска во врска со градежните активности на објектот ресторан – дискотека „Парк“, Охрид

од admin_kult

Очигледно дека општините Охрид и Струга немаат волја за заштита на светското природно и културно наследство впишано во УНЕСКО. Оттаму, ќе иницирам пред Владата да се разгледа можноста за одземање на ингеренциите на овие општини.

Во делот на надлежностите на Министерството за култура, на одговорност ќе бидат повикани  Завод за заштита на спомениците на културата и музеј- Охрид како и Управата за заштита на културното наследство.

Министерка за култура Ирена Стефоска,

претседателка на Националната комисија на УНЕСКО

19.03 2021

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на Р.С.Македонија користи т.н."колачиња" со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе