Прес – конференција на министерката за култура , Ирена Стефоска  

од admin_kult

Ве известуваме дека денеска, 26.11.2020 година (четврток) со почеток во 11:00 часот, прес-конференција ќе одржи министерката за култура, Ирена Стефоска. На прес-конференцијата, министерката Стефоска ќе го претстави граѓанскиот буџет на Министерството за култура за 2021 година.Прашањата за оваа прес-конференција може да ги испратите на адресата на Секторот за следење, развој и логистичка поддршка на Министерството за култура на info@kultura.gov.mk најдоцна 30 минути пред почетокот на истата, со нагласување на медиумот од кој доаѓа прашањето и назнака дека прашањето се однесува за оваа прес-конференција.Акредитираните новинари за онлајн видео вклучување ќе имаат можност за учество на прес-конференцијата во живо.

Видео материјалот можете да го преземете од преносот во живо со висока ХД резолуција преку следните линкови:

Прес-конференцијата на македонски јазик: https://youtu.be/JxXF5wBUdPY

Прес-конференцијата на албански јазик: https://youtu.be/Vh4CPMvUamM

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе