Државни награди

од Ministerstvo za kultura

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.13″]

Одделение за државни награди

Одделението за државни награди, согласно со Законот за државните награди и Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди, ги врши стручните, финансиските и административните работи за следниве државни награди:

– „Мајка Тереза“,
– „11 Октомври“,
– „23 Октомври“,
– „Св. Климент Охридски“, 
– „Мито Хаџи Василев-Јасмин“,
– „22 Ноември”

– „Мето Јовановски”

 

 

Одговорни лица: Шемси Мемиши и Зоран Коцевски, соработници
адреса: Министерство за култура, ул.„Ѓуро Ѓаковиќ“ бр. 61, 1000 Скопје
тел: 02/ 3207-438

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.13″][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”Мајка Тереза” button_text=”Повеќе” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px” button_url=”/majka_tereza” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”11 Октомври” button_text=”Повеќе” button_url=”/11-oktomvri” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”23 Октомври” button_text=”Повеќе” button_url=”/23-oktomvri” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.13″][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”Св. Климент Охридски” button_text=”Повеќе” button_url=”/sv_kliment_ohridski” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”Мито Хаџи Василев-Јасмин” button_text=”Повеќе” button_url=”/mito_hadzi_vasilev_jasmin” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”22 Ноември” button_text=”Повеќе” button_url=”/22-noemvri/” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px” /][et_pb_cta _builder_version=”3.13″ title=”Мето Јовановски” button_text=”Повеќе” button_url=”http://kultura.gov.mk/%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%98%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8/” background_color=”#a50302″ box_shadow_style=”preset1″ border_radii=”on|30px|30px|30px|30px”]

 

 

[/et_pb_cta][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе