Дополнување на Повикот за Програмата за Партиципација на УНЕСКО 2020 – 2021 година

од admin_kult

Ве известуваме дека во врска со актуелната состојба предизвикана од пандемијата на вирусот КОВИД 19, Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија во рамки на тековниот Повик на Програмата за партиципација на УНЕСКО за 2020 – 2021 година, ги охрабрува заинтересираните при подготовка на предлог проектите да ја имаат во предвид и можноста да понудат креативни решенија поврзани со отстранување на последиците предизвикани од оваа состојба.

Воедно, Националната комисија упатува при креирањето на предлог проектите и пополнувањето на формуларот за аплицирање да се користат насоките на УНЕСКО за Програмата за Партиципција 2020-2021 година, кои можете да ги најдетe на веб страната на организацијата:

http://www.unesco.org/new/en/member-states/mscontent/participation-programme/

Формуларот за аплцирање можете да го превземете на следнава интернет адреса:

https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000372359_eng?locale=en   (Анекс 1)

Линк од актуелниот Повик на Националната комисија за УНЕСКО:

http://kultura.gov.mk/nacionalnata-komisija-za-unesko-na-republika-severna-makedonija-informira-za-objaveniot-povik-od-strana-na-unesko-do-drzavnite-clenki-za-podnesuvanje-na-predlog-proekti-vo-ramkite-na-programata-za/

Напоменуваме дека апликациите треба да се достават до Националната комисија за УНЕСКО на македонски и англиски/француски јазик најдоцна до 5 мај, во електронска и хартиена форма на следниве адреси:

Министерство за култура на Република Северна Македонија

Ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 61

1000 Скопје

Електронски адреси:

biljana.prentoska@kultura.gov.mk; t.kraljevska@kultura.gov.mk;  ljupco.smilev@kultura.gov.mk

Телефони: 02/3240 517/3240 591/3 240 549

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе