Соопштение за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година 

од admin_kult

Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“, во согласност со Законот за државните награди, Законот за изменување и дополнување на Законот за државните награди („Службен весник на РМ“ бр. 52/06, 54/07, 74/12, 99/18 и 98/19) и Правилникот за работа на Одборот, на својата последна седница донесе

                                                       О Д Л У К А

за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ за 2022 година за највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа  на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права

  1. За остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права, наградата им се доделува на:
  • Денис Јанкуловски
  • Ленче Здравкин.

Наградата ќе им биде врачена на добитниците на 10 декември 2022 година (сабота), во 12 часот, во Собранието на Република Северна Македонија.                                                                               

                                                                                                         Претседател на Одборот,

                                                                                           Уранија Пировска

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе