Резултати од Конкурсот за учество во финансирање проекти за манифестацијата „Цртај на македонски јазик“ во 2022 година

од admin_kult

Распределбата на средствата за Конкурсот за учество во финансирање проекти за манифестацијата „Цртај на македонски јазик“ во 2022 година, на предлог од Комисијата формирана со Решение на министерот за култура, се изврши врз основа на следниов метод:

Доделените средства за избраните проекти се  утврдени на начин што кога од вкупно побараните средства од оние учесници чии проекти се избрани врз основа на исполнетоста на целта и условите на Конкурсот се утврди процент на учество на секој поединечен побаран износ. Врз основа на добиениот процент, побараните средства на учесникот се намалени за процентот со кој тој учествува во вкупно побараните средства на учесниците чии проекти се избрани.

Резултатите од конкурсот може да ги прeземете од следниот ЛИНК

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе