Повик на УНЕСКО за доставување на апликации за Глобалната мрежа на олеснувачи (фасилитатори) на Конвенцијата за заштита на нематеријалното културно наследство од 2003 година

од admin_kult

Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија информира за Повикот на УНЕСКО за поднесување апликации за Глобалната мрежа на олеснувачи (фасилитатори) за поддршка на имплементацијата на програмата за градење капацитети на Конвенцијата за заштита на нематеријалното културно наследство од 2003 година.

 Повикот, критериумите и начинот на аплицирање за сите заинтересирани се достапни на следниот линк:  https://ich.unesco.org/en/news/international-call-expansion-of-the-global-network-of-facilitators-of-the-2003-convention-13413, со напомена дека рокот за поднесување на онлајн апликациите е најдоцна до 28 август 2022 година.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе