Органи во состав

од admin_kult

УПРАВА ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО

За вршење на управните, стручните и други работи од областа на заштитата на културното наследство, се основа Управа за заштита на културното наследство како орган во состав на Министерството за култура.

Управата има својство на правно лице.  

Адреса:

 ул. „Павел Шатев“ бр. 3
1000 Скопје
П.ФАХ 220
Република Северна Македонија

тел: +389 2 551 7700

е-пошта: contact@uzkn.gov.mk

веб-страница: http://uzkn.gov.mk/

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе