Соопштение за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев – Јасмин“ за 2022 година

од admin_kult

О Д Л У К А

за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2022  година за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Северна Македонија

            1. За остварување во областа на публицистиката, државната

               награда  ја доби:

               – Александар Трајковски, публицист.

           2. За остварување во областа на новинарството, државната

               награда ја доби:

                – Лаура Папранику-Бејтула, новинар.

Наградата ќе им биде врачена на добитниците на 21 декември 2022 година (среда) во 12 часот, во свечената сала на Собранието на Република Северна Македонија.

                                                                                               Претседател на Одборот,

                                                                                                   Катерина Блажевска

              

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе