ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОДОЛЖЕНИ РОКОВИ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ПРОГРАМАТА „КРЕАТИВНА ЕВРОПА – ПОТПРОГРАМА КУЛТУРА“ ЗА 2023 ГОДИНА

од admin_kult

Ве известуваме дека Европската комисија ги продолжи роковите за поднесување на онлајн апликациите за тековните повици за аплицирање во следниве категории:

1.Циркулација на европски книжевни дела за 2023 година – рокот е  продолжен до 7 март 2023 година (17:00 часот СЕВ)

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-

2. Европска соработка за 2023 година – рокот е  продолжен до 9 март 2023 година (17:00 часот СЕВ)

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-search;callCode=CREA-CULT-2023-

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе