Во враќањето на идентитетот на модерно Скопје мора да одиме претпазливо, а не насилнички. Проектот „Ослободување на просторот“ од Венециското биенале 2018 година е добар концепт за ова, вели Стефоска во интервју за „Независен“. Таа е задоволна што се зголемени платите во културниот сектор изминатава година

Интервјуто за “Независен весник” интегрално можете да го прочитате на следниот ЛИНК