Повик на УНЕСКО за пријавување за 2. Регионален курс за интерпретативно планирање на локалитетите во Европа впишани како светско наследство

од admin_kult

Националната комисија за УНЕСКО на Република Северна Македонија информира за Повикот на Регионалното биро на УНЕСКО за наука и култура во Европа со седиште во Венеција, Италија, за поднесување апликации за учество на 2. Регионален курс за интерпретативно планирање на локалитетите во Европа впишани како светско наследство.   

Повикот, критериумите и начинот на аплицирање за сите заинтересирани се достапни на следниов линк: https://en.unesco.org/news/call-applications-2nd-regional-course-interpretive-planning-world-heritage-properties-europe-wh, со забелешка дека рокот за поднесување на онлајн апликациите е до 18 мај 2022 година. 

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе