Објавен Конкурсот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“

од admin_kult

Ве известуваме дека Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ распиша Конкурс за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ во 2024 година.

Со државната награда „Св. Климент Охридски“ се оддава највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на воспитанието, образованието, културата, уметноста, здравството, заштитата и унапредувањето на човековата околина и во социјалната дејност.

Државната награда се доделува на поединци, група творци, екипи, установи, трговски друштва и здруженија на граѓани.

Конкурсот трае од 1 до 30 јуни 2024 година. 

Целиот конкурс е објавен на веб-страницата на Министерството за култура на следнава врска: Државна награда „Св. Климент Охридски“  – Министерство за култура (kultura.gov.mk).

Конкурс за доделување на државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2024 година

Пријава за поднесување на иницијатива за државната награда „Св.Климент Охридски“ за 2024 година

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе