Известување од Комисијата за полагање испит за лектор со податоци за Испитот за лектор за октомври 2023 година

од admin_kult

Комисијата за полагање испит за лектор информира дека влезниот дел од испитот ќе се одржи на 30 октомври со почеток во 11 часот во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“. Практичниот дел од испитот ќе се спроведе веднаш по прегледувањето на тестовите. 

Усниот дел од испитот ќе се одржи на 31 октомври со почеток во 11 часот.

Консултациите со заинтересираните кандидати ќе се одржуваат по претходен телефонски договор:

проф. д-р Лидија Тантуровска (телефон: 079 / 237-116) 

проф. д-р Весна Костовска (телефон: 075 / 298-496)

проф. д-р Томислав Треневски (телефон: 076/ 469-468) 

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе