Известување од Комисијата за полагање испит за лектор со податоци за Испитот за лектор за мај 2023 година

од admin_kult

Комисијата за полагање испит за лектор информира дека влезниот дел од испитот ќе се одржи на 29 мај со почеток во 10 часот во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“. Практичниот дел од испитот ќе се спроведе веднаш по прегледувањето на тестовите. 

Усниот дел од испитот ќе се одржи на 31 мај со почеток во 10 часот.

Консултациите со заинтересираните кандидати ќе се одржуваат по претходен телефонски договор:

проф. д-р Лидија Тантуровска (телефон: 079 / 237-116) 

проф. д-р Весна Костовска (телефон: 075 / 298-496)

проф. д-р Томислав Треневски (телефон: 076/ 469-468) 

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе