Известување од Комисијата за полагање испит за лектор со податоци за Испитот за лектор за февруари 2023 година 

од admin_kult

Комисијата за полагање испит за лектор информира дека влезниот дел од испитот ќе се одржи на 22 февруари со почеток во 10 часот во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“. Практичниот дел од испитот ќе се спроведе веднаш по прегледувањето на тестовите.  

Усниот дел од испитот ќе се одржи на 24 февруари со почеток во 10 часот. 

Консултациите со заинтересираните кандидати ќе се одржуваат по претходен телефонски договор:

проф. д-р Лидија Тантуровска (телефон: 079 / 237-116)  

проф. д-р Весна Костовска (телефон: 075 / 298-496) 

проф. д-р Томислав Треневски (телефон: 076/ 469-468)  

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе