Hapet simpoziumi shkencor ndërkombëtar “Ditët e Justininit të Parë

Në Muzeun e Luftës Maqedonase sot u hap simpoziumi shkencor ndërkombëtar “Ditët e Justinijanit të parë” e cila mbahet për të shtatin vitë me radhë, në organizim të Institutit të Historisë Nacionale, Universitetit “shën Kirili dhe Metodi” dhe Universitetit të Bolonjës ...

Takimi i ministres Stefoska me shefin e delegacionit BE-së,Gir

Ministrja e Kulturës IrenaStefoska sot realizoi takim me ambasadorin e sapoemëruar të BE në vendin tonë, shkëlqesinë e tij DavidGir. Në takim Stefoska shprehi faleminderim për mbështetjen që Ministria e Kulturës e ka nga BE, në drejtim të zbatimit të politikave...

U hap Pallati i  Kulturës i rikonstruktuar  në Draçevë

Ministrja e Kulturës Irena Stefoska sot ishte prezent dhe mori fjalë në hapjen e Pallatit të  Kulturës së rikonstruktuar  në Draçevë. Është kënaqësi kur institucionet në fushën e kulturës bëhen partnerë të barabartë  si në nivelin qendror  ashtu në atë lokal,...

Ministrja e Kulturës Stefoska u takua me ambasadorin grek Janakakis

Ministrja e Kulturës IrenaStefoska sot realizoi takim pune me ambasadorin e Republikës së Greqisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, DimitrisJanakakis. Duke shprehur kënaqësinë me hapjen e një kapitulli të ri në marrëdhëniet midis dy shteteve,  me potencial të...

Stefoska në Kurbinovë,Lubojnë dhe te përmendorja e LNÇ në Oteshevë

Sot Ministrja e Kulturës Irena Stefoska kreu kontroll në aktivitet rrjedhëse të disa të mirave të rëndësishme kulturore në rajonin e Prespës. Vizitën e filloi me kishën ,,Shën Gjergji” në Kurbinovë ku ka filluar faza e parë e mbrojtjes së menjëhershme të arkitekturës...

Ta ruajmë dhe ta kultivojmë trashëgiminë kulturore audiovizuele

Me rastin e Ditës ndërkombëtare të trashëgimisë audiovizuele, 27 Tetori, dëshiroj t’i nderojë Janaki dhe Milton Manakin, të cilët llogariten mes pionierëve të kinematografisë botërore. Falë këtyre “magjistarëve medial”, vendi ynë dhe i tërë Gadishulli Ballkanik, që në...