“Liqeni im” e hapi “Javën e Filmit Shqiptar” në Kinotekë

“Liqeni im” e hapi “Javën e Filmit Shqiptar” në Kinotekë

Prej sot e deri më 26 tetor në Kinotekë do të mbahet “Java e Filmit Shqiptar”.Në manifestimin pesë ditor,të realizuar nga Konoteka dhe Qendra Kombëtare e Filmit të Shqipërisë,do të shfaqen nga pesë filma artistik të metrazhit të gjatë dhe të metrazhit të shkurtër nga...
Koncert solistik i Ilina Mitrevska në Sofje

Koncert solistik i Ilina Mitrevska në Sofje

Në Qendrën Kulturore – Informative të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Sofje,koncert do të mbajë Ilina Mitrevska,e cila do të performojë në shoqëri me  Dilek Rexhep. Koncerti përmban një spektër të gjërë të veprave nga bakrok deri në atë klasicizëm,romantizmi,me...
Maria Pavlovska prezantohet në Bienalen në Firencë

Maria Pavlovska prezantohet në Bienalen në Firencë

Artistja Maria Pavloska do të marrë pjesë në ekspozitën e njohur ndërkombëtare në edicionin e 13-të të Bienales në Firencë,Itali,e cila do të mbahet nga 23 deri më 31 tetor.Pavlovska do të prezantohet me projektin “Zonja dhe Zonjusha X” projekt i cili përmban një...
Fillon edicioni i 40-të jubilar i Festivalit të Xhazit në Shkup

Fillon edicioni i 40-të jubilar i Festivalit të Xhazit në Shkup

Nga sot e deri më 24 tetor në Operën dhe Baletin Nacional dhe në kinemanë “Frosina”,do të mbahet edicioni i 40-të i Festivalit të Xhazit në Shkup.Në Festival do të performojnë 11 performues nga Maqedonia e Veriut,Evropa,Kuba dhe nga SHBA. Fesrivalin,mbrëmjen e sotme...