Teatri i Shtipit është duke u përshtatur për personat me aftësi të kufizara fizike

од admin_kult

Teatri Kombëtar i Shtipit e ka përshtatur sallën e saj për personat me aftësi të kufizara fizike të cilët lëvizin me ndihmën e mjeteve ndihmëse.Për këtë qëllim,tashmë janë siguruar vende për gjashtë karroca në radhët e para përpara skenës,nga ku personat të cilët përdorin mjete ndihmëse për të lëvizur,do të mund të ndjekin ngjarjet kulturore.Gjithashtu,për personat me dëgjim të dëmtuar është instaluar një sistem i ri i zërit dhe janë angazhuar persona,përndryshe mjeshtra të tingullit,me qëllim që titrimi të shkojë drejtëpërdrejt,me një përshkrim të tigujve,në mënyrë që ata të mund t’i ndjekin ngjarjet.

Në objektin e Teatrit të Shtipit janë instaluar klimatizimi dhe sistemi i ri i zërit.Të gjitha këto investime janë prej një rëndësie të veçantë si për aktorët,ashtu edhe për gjithë dashamirët e shfaqjeve teatrore.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе