Promovimi i librit “Arti pjesëmarrës: kthesë paradigmatike nga objektet në subjekte” nga Susana Milevska

од admin_kult

Sot (7 maj) në ora 19:30 në HKS Qendër – “Jadro” do të mbahet botimi maqedonas i librit “Arti pjesëmarrës: Kthimi paradigmatik nga objektet në subjekte” nga Suzana Milevska.

Promovimi, i cili është pjesë e edicionit të nëntë të KRIK – festivali për kulturë kritike, do të zhvillohet në një format dialogu mes Suzana Milevskës dhe Artan Sadikut, filozof politik. Fjalë hyrëse do të ketë Iskra Geshoska, teoriciente dhe punëtore e kulturës, ndërsa ndërhyrjet e saj do t’i bëjë Tijana Ana Spasovska, historiane e artit.

“Arti pjesëmarrës: Kthimi paradigmatik nga objektet në subjekte” është një përzgjedhje prej pesëmbëdhjetë eseve mbi artin pjesëmarrës me fokus në artin në Evropën Juglindore dhe Qendrore. Milevska i shkroi dhe i botoi këto tekste në anglisht për më shumë se pesëmbëdhjetë vjet. Për herë të parë, këto ese botohen së bashku në këtë përmbledhje, duke filluar me esenë e parë të shkruar mbi këtë temë në vitin 2006. Të gjitha esetë janë përkthyer në gjuhën maqedonase dhe redaktuar nga Ana Dimishkovska, dekane e Institutit të Filozofisë dhe profesoreshë e logjikës dhe filozofisë, në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodij”, Shkup.

Libri i Milevskës “Kontrapunkt” është botuar edhe në gjuhën angleze, kurse promovimi i këtij botimi ka qenë në mars të vitit 2024, në Nju Jork.

Publikimi është mbështetur financiarisht nga Ministria e Kulturës së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe programi Evropa Kreative të Komisionit Evropian, financuar nga Bashkimi Evropian.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе