Prezantim i Lektoratit të gjuhës maqedonase në Rijekë

од admin_kult

Drejtoresha e Qendrës Kulturore dhe Informative të Maqedonisë së Veriut në Zagreb, Republika e Kroacisë, Natalija Popovska, me ftesë të lektores Biljana Stojanovska nga Lektorati i gjuhës maqedonase në Rijekë, mori pjesë në prezantimin e lektorëve të Departamentit të Studimeve Kroate në Fakultetin Filozofik në Rijekë.

Popovska mori pjesë edhe në panelin “Mësimi i gjuhëve të huaja në kontekst bashkëkohor: perspektiva e lektorëve”.

Sipas Popovskës, me rëndësi thelbësore është njohja me aktivitetet e ligjëratave dhe krahasimi i mënyrës së punës, sfidave dhe përkrahja që ata marrin nga institucionet amë. Ajo informoi se Lektorati i gjuhës maqedonase në Rijekë është aktualisht lektorati me numrin më të madh për nga numri i studentëve, aktiviteteve dhe veprimtaria të përkthimit.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе