Në QKI është vendosur ekspozita ,, Format i vogël” 2020

од admin_kult

Në Qendrën Kulturore informative (saloniImperija 1) nga sot është vendosur ekspozita,, Format i vogël”, ku prezantohen 33 autor, anëtar të Shoqatës së Artistëve të Artit të Maqedonisë. Ekspozita, e cila për vizitorët do të jetë në dispozicion në dhjetë ditët e ardhshme,  është në organizim të SHAA, në mbështetje të Qytetit të Shkupit dhe Ministrinë e Kulturës. Organizatorët e ekspozitës tregojnë se bëhet fjalë për një ekspozitë tradicionale në fund të vitit.

,,Temat janë të lira dhe mund të vërejmë lodhje nga ky vit i vështirë dhe specifik, dhe kështu vërejmë një kthim në natyrë, në peizazh, ku ngjyrat dhe kompozimet do të na imagjinojnë.

Dorëshkrimi individual dhe qasja ndaj punës së secilit prej autorëve regjistrojnë nevojën e tyre për krijimin, ose largimin nga apatia e vërtetë, dhe aq më të rëndësishme janë këto paraqitje të ekspozitës kolektive në rrugën drejt shikuesit. Atë paraqitje të lirë të shprehjes, të cilën e respektojmë me kolegët tanë, me këtë ekspozitë, ju paraqesim”, na informojnë nga SHAA. Nga atje thonë se Këshilli i Artistëve të SHAA çmimin për ,, Format të vogël” ju dorëzua DejanMargush për veprën ,, peizazhi i Osogovës”. Nga ana e Qendrës Informative të Kulturës u ndanë tre çmime: ,,Adem Kastrati” ZllatkoBojkovski, çmimi ,,Konstantin Koce Mazev” MarijaSveteva dhe çmimi ,,VangellKoxhoman” Dita Starova-Qerimi.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе