Në Malla stanica u vendosë ekspozita vjetore e SHAFM

од admin_kult

Shoqata e artistëve të artit figurativ në Maqedoni, nën mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe Qytetit të Shkupit në Galerinë Nacionale, në objektin e Malla Stanica u vendos ,, Ekspozitën Vjetore”e cila do të jetë në dispozicion të vizitorëve deri më 30 tetor.

Këtë vit në ekspozitën vjetore marrin pjesë 57 autor, anëtar të SHAFM të cilët prezantohen në kategori: pikturim, skulpturë,grafik dhe media të reja. Si në të kaluarën ashtu edhe këtë vit, Shoqata e Artistëve të Artit Figurativ të Maqedonisë ndau  disa çmime, çmimin për pikturë mori Mirosllava Mikica Trujkanoviq për veprën e titulluar ,,Lutje për të gjithë” çmimin për skulpturë e mori Sllobodan Milloshevski për veprën e titulluar,, Duke njohur veten” çmimin mediume të reja e mori Ana Ivanovska për veprën e titulluar ,, Pa frymë”

“Padyshim, ekspozitat vjetore ose miqësore të artistëve maqedonas kanë qenë gjithmonë një ngjarje e madhe kulturore në mjedisin tonë. Kjo është arsyeja pse ato ekspozita janë një përbërës i rëndësishëm i kronikave të arteve tonë figurativ. Një argument është i pamohueshëm: se nuk ka asnjë artist maqedonas që nuk ka marrë pjesë në ato ekspozita miqësore, duke filluar nga ekspozita e parë e tillë në vitin e largët të vitit 1945, e deri më sot. Shoqata, për të përmbushur dëshirën e të gjithë anëtarëve për të ekspozuar punimet e tyre një herë në vit, organizon së bashku këtë ekspozitë  pa kriterin e selektivitetit. Në këtë mënyrë kthehet një praktik e mirë që secili artist,anëtar i SHAFM bëhet një arbitër për vete, njëkohësisht e merr të gjithë përgjithësinë e ekspozimit. Gjithashtu rrit autokritikën, atë virtyt të lartë të mjeshtërve të vjetër ”, thuhet nga SHAFM në njoftimin për ekspozitën.

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе