Konkurse të Fondacionit për Gjuhën Maqedonase “Nebregovo”

од admin_kult

Në kuadër të programit për shënimin e 100 vjetorit të lindjes së Blazhe Koneski-t, fondacioni i gjuhës Maqedonase “Nebregovo,, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës dhe Ministrinë e Kulturës, shpallën dy konkurse:

Konkursi i parë me temën “Si më inkurajon Koneski” është për botimin e edicionit të gjashtë të librit “Fjala Maqedonase”, me tekste shkencore dhe profesionale të pabotuara kushtuar karakterit dhe veprës së Blazhe Koneskit. Tekstet duhet të jenë të shkruara në gjuhën letrare maqedonase (cirilike), me një vëllim deri në 16 faqe të hapësirës gazetareske.

Punimet duhet të dërgohen në e-mail: ognen.stamatoski@gmail.com, jo ​​më vonë se 30 Prill 2021.

Konkursi i dytë me temë “Mesazhet poetike të Koneskit” është për botimin e librit të dhjetë në serinë “Nxitja e Koneskit”, me vepra poetike të pabotuara kushtuar karakterit dhe veprës së Blaze Koneski-t. Tekstet duhet të shkruhen në gjuhën letrare maqedonase (cirilike). Nxënësit dhe studentët kanë përparësi.

Punimet duhet të dërgohen në e-mail: poetskiporakizakoneski@gmail.com, jo ​​më vonë se 30 Prill 2021.

Librat do të botohen dhe promovohen në kuadër të manifestimit “VITI 2021 I BLAZHE KONESKIT”.

 

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе