Është hapur konkursi për çmimin e përkthimit më të mirë “Dragi” 2024

од admin_kult

Shtëpia botuese “Antolog” nga Shkupi njofton se është hapur konkursi për çmimin për përkthimin më të mirë “Dragi” 2024. Çmimi për përkthimin më të mirë në gjuhën maqedonase është themeluar për të vlerësuar prodhimin e përkthimit edhe në këtë vend si nxjerr në pah vlerën dhe rëndësinë e përkthimit për hapësirën tonë kulturore. Librat e botuar nga 1 korriku 2023 deri më 30 qershor 2024 mund të marrin pjesë në shpërblim.

Librat e botuar duhet të përkthehen nga gjuha origjinale dhe mund të konkurrojnë me veprat e përkthyera nga gjuhët “e gjalla” dhe ato klasike (arabe, greqishtja e vjetër, sanskritishtja dhe latinishtja). Çmimi jepet për përkthimin e veprave të të gjitha llojeve letrare e artistike: prozë, poezi dhe dramë.

Të drejtën e nominimit për çmimin kanë shtëpitë botuese, shoqatat e qytetarëve dhe përkthyesve. Çdo shtëpi botuese ose shoqatë qytetare ka të drejtë të propozojë maksimumi pesë libra dhe çdo përkthyes ka të drejtë të nominojë maksimumi dy libra.

Konkursi është i hapur deri më 1 korrik 2024.

Librat e nominuar mund të botohen në formë letre ose në botime elektronike dhe duhet të kenë një regjistrim CIP nga Biblioteka Kombëtare dhe Universitare “Shën Klimenti i Ohrit”- Shkup.

Librat e botuar në letër duhet të dorëzohen në katër kopje në adresën e Shtëpisë Botuese “Antolog” (rruga “Gjorgji Pulevski” nr. 29, lokali 1), kurse botimet elektronike në formë elektronike në adresën redakcija. @antolog.mk.

Përkthimet e dorëzuara do të vlerësohen nga një komision tre anëtarësh i përbërë nga përkthyes, shkrimtarë ose kritikë letrarë.

Çmimi përbëhet nga një pllakë dhe një statujë “Dragi”.

Risi e sivjetshme është se për herë të parë çmimi do të përfshijë edhe një pjesë monetare në shumën bruto prej 30.000 denarë.

Edicioni i sivjetshëm i çmimit “Dargi” realizohet nga shtëpia botuese “Antolog” me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës dhe në bashkëpunim me Fakultetin Filologjik “Bllaze Koneski” – Shkup.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе