Ekspozita ,,Shënime fotografike” nga Dragan Todorovski

од admin_kult

Ekspozita e fotografive e titulluar,,Shënime fotografike nga Norvegjia” nga Dragan Todorovski do të hapet sonte në ora 19:30 në sallën e ekspozitës në Qendrën e Kulturës ,,Trajko Prokopiev” në Kumanovë. Përveç ekspozitës është planifikuar një punëtori-fotografike dhe diskutim me autorin e ekspozitës Todorovski të shtunën më 17 tetor.

Në tekstin kushtuar ekspozitës titulluar ,,Nostalgjia për Veriun”, ambasadori Pajo Aviroviq tregon se udhëtimi me ekspozitën e tij të fotografive, na fton autori dhe ngjall një ndjenjë të fshehur dhe gëzim qetësues.

Cinikët do të thoshin: në këtë kohë të Kovid 19, çdo udhëtim, edhe ai virtual, përmes Norvegjisë, përmes fotografive të Todorovskit, është në vetvete një shkak për gëzim. Me faktin se në ekspozitën e autorit të fotografit tonë të lartë nga një dhuratë dhe një diplomati nga karriera, nuk ka asnjë copëz cinizmi, por një bollëk bukurie, gëzimi dhe asaj që njeriu sot, kudo që është, ka nevojë të jashtëzakonshme – paqe…

Ajo na afron shtrirjet e mëdha të veriut të largët, duke konfirmuar të vërtetën e vjetër se bukuria, e dhënë nga zoti dhe e krijuar nga duart e njeriut, është e përjetshme por vetëm nëse është në simbiozë.

Norvegjia është një shembull ideal i bashkimit të natyrës dhe njeriut, por ju duhet të keni prirje, ndjenjën e momentit dhe syrin e mprehtë që ajo simbiozë të përjetësohet dhe të ndahet me të tjerët. Dragan Todorovski me sukses e kapërcen atë sfidë, për gëzimin tonë, thotë Aviroviq.

Dragan Todorovski lindi në vitin 1962. Ai përfundoi studimet e magjistraturës në të drejtën ndërkombëtare dhe politikën ndërkombëtare në Fakultetin e Drejtësisë “Justinijani i Parë”, pranë Universitetit “Shën. Kirili dhe Metodi ”në Shkup. Në MPJ është punësuar në vitin 1996 si fotograf oficial i tij, dekadën e fundit punon në Drejtorinë e marrëdhënieve Bilaterale me vendet evropiane dhe është përgjegjës për vendet e Evropës Veriore. Në periudhën  nga viti 2015 deri më 2018, ka qëndruar në mision diplomatik në Mbretërinë e Norvegjisë, duke kryer funksionin Ushtrues të Detyrës në Ambasadën e Republikës së Maqedonisë në Oslo. Kjo ekspozitë është pjesë e shënimeve të tij fotografike të marra gjatë asaj periudhe.

 

Можеби ве интересира:

Leave a Comment

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе