Ekspozita „Fakte leksikografike në BUK – nga Pulevski e deri më sot!”

од admin_kult

Me prezantim të fjalorëve, që paraqesin zhvillimin leksikografik të prodhimit maqedonas autor-hulumtues dhe botues, në BUK „Sh. Kliment Ohridski” – Shkup, është hapur ekspozita „Fakte leksikografike në Bibliotekën Universitare dhe Kombëtare – nga Pulevski deri më sot!”.

Ekspozitën e hapi profesoresha dr. Elena Jovanova-Grujovska, drejtoreshë e Institutit të gjuhës maqedonase, e cila theksoi se Instituti krenohet me prodhimin e pasur të librave shkencorë në suaza të katër edicioneve: botime speciale, tekste të vjetra, gjuha jonë moderne dhe fjalorë. , të cilat, siç tha, janë të kataloguara në të reja në BUK.

Fjalim përshëndetës në këtë aktivitet mbajtën prof. Dr. Veselinka Labroska, anëtare korrespondente e MANU; Dr. Liljana Makarijoska, anëtare korrespondente e MANU; prof. Dr.Ludmil Spasov dhe prof. Dr. Dimitar Pandev, i cili iu referua krijimit dhe rëndësisë së fjalorëve dhe foli për pjesëmarrjen e tyre në përpilimin e fjalorëve.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе