Afati i konkursit për çmimin e poezisë “Mllada Struga” 2024 është vazhduar, afati i fundit për aplikim është 14 qershor 2024

од admin_kult

Me vendim të Këshillit Drejtues të NUM “Mbrëmjet strugane të poezisë”, është vazhduar afati i Konkursit për çmimin e poezisë “Mllada Struga” 2024. Afati i fundit për regjistrim është 14 qershor 2024. Inkurajojmë autorët e rinj debutantë që të aplikojnë në Konkursin për çmimin e poezisë “Mllada Struga” 2024 i shpallur nga “Mbrëmjet strugane të poezisë” (MSP), në bashkëpunim me Shtëpinë evropiane dhe me mbështetjen e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Maqedoninë e Veriut. Të gjithë autorët që plotësojnë kriteret e Konkursit mund të aplikojnë:

Kriteret për pjesëmarrje:

– Çmimi “Mllada Struga” jepet për përmbledhjen më të mirë poetike të pabotuar nga autor i ri debutues.

– Autori nuk duhet të jetë më i ri se 18 vjeç, përkatësisht më i vjetër se 30 vjeç, në ditën e përfundimit të konkursit dhe duhet të jetë shtetas i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

– Vetëm autori mund të paraqesë aplikim në Konkurs.

– Një autor mund të marrë pjesë vetëm me një përmbledhje poetike të pabotuar.

Çmimi “Mllada Struga” synon të nxisë krijimtarinë poetike si forma më e lartë e shprehjes gjuhësore, e cila, kuptohet, mund të arrihet në mënyrë më autentike kur shkruhet në gjuhën amtare. Të gjithë autorët e kualifikuar mund të dorëzojnë koleksione të pabotuara me poezi në gjuhën e tyre amtare. Nëse gjuha e tyre amtare nuk është maqedonase, ata duhet të dërgojnë edhe 7 këngë të përkthyera në gjuhën maqedonase së bashku me materialet tjera të specifikuara në kushtet e Konkursit të cilat mund t’i shihni në https://svp.org.mk/news/mlada-lathe.

Për shkak të zgjatjes së afatit të aplikimit, zhvendosen edhe afatet: në vend të 1 korrikut, Komisioni i jurisë duhet t’i paraqesë Këshillit Drejtues të MSP-së propozim të vetëm për fituesin e çmimit që nga data 5 korrik. Në vend të 3 korrikut, fituesi i çmimit do të shpallet më 8 korrik 2024.

Nxitja e diversitetit kulturor dhe krijimi i mundësive të barabarta për të gjithë qytetarët është një nga vlerat themelore të Bashkimit Evropian, nën kujdesin e të cilit është edhe çmimi “Mllada Struga”, përmes Shtëpisë Evropiane.

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе