Соопштение за лекторски испит

од admin_kult

Влезниот дел од испитот ќе се одржи на 24 јуни со почеток во 12 часот во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“. Практичниот дел од испитот ќе се спроведе веднаш по прегледувањето на тестовите.  

Усниот дел од испитот ќе се одржи на 26 јуни со почеток во 13 часот. 

Консултациите со заинтересираните кандидати ќе се одржуваат по претходен телефонски договор:

проф. д-р Лидија Тантуровска (телефон: 079 / 237-116)  

проф. д-р Весна Костовска (телефон: 075 / 298-496) 

проф. д-р Томислав Треневски (телефон: 076/ 469-468)  

Поздрав, 

д-р Томислав Треневски

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе