Креативна Европа

од admin_kult

Креативна Европа 2014-2020 – поддржани проекти

Завршна табела со поддржани проекти и резултати од Конкурсот за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмите на Креативна Европа (2014 – 2020) – Потпрограма Култура за 2021 година

Продолжен рокот за поднесување на предлог – проекти во рамки на Повикот за проекти за европска соработка за 2022 годинa до 5 мај 2022 година

Конкурс за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од пилот-проектот на извршната Агенција за образование и култура на Европската Унија:Проекти за соработка во Западен Балкан „Зацврстување на културната соработка и конкурентноста на културните и креативните индустрии во Западен Балкан“ за 2021 година

Конкурс за учество во финансирање на проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмата Креативна Европа (2014 – 2020) – потпрограма Култура на Европската унија за 2021 година

Конкурс за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмата Креативна Европа (2014-2020) Потпрограма Култура на Европската Унија

Конкурс за учество во финансирање на правни лица од Реублика Сверна Македонија кои се поддржани од пилот проектот на Извршната Агенција за образование и култура на Европската Унија : Проекти за соработка во Западен Балкан за 2022 година

Повик за поддршка на медиумската писменост (CREA-CROSS– 2022–MEDIALITERACY)

Програма Информативна сесија за Програмата „Креативна Европа 2021 – 2027“ Потпрограми: „Култура“ и „МЕДИА“ 29 март 2022 година

Програма Информативна сесија за Програмата „Креативна Европа 2021 – 2027“ Потпрограми „Култура“ и „МЕДИА“ 6 април 2022 година Место: НУ Завод и музеј Битола

Во тек е Повикот за поднесување предлог-проекти за циркулација на европските книжевни дела во 2022 година (CREA-CULT-2022-LIT), со краен рок за поднесување на онлајн апликациите на 31 мај 2022 година

СООПШТЕНИЕ

Табела на одобрени пријави на Конкурсот за учество во финансирање на проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од Пилот – проектот на Извршната агенција за образование и култура на Европската Унија: Проекти за соработка во Западен Балкан „Зацврстување на културната соработка и конкурентноста на културните и креативните индустрии во Западен Балкан“ за 2022 година

Табела на одобрени проектни пријави на Конкурсот за учество во финансирање на проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмата „Креативна Европа (2014 – 2020) – потпрограма Култура“ на Европската Унија за 2022 година

Конкурс за учество во финансирање проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од Програмата Креативна Европа 2021-2027 – Потпрограма Култура на Европската Унија за 2022 година

Пријава за учество во финансирање на проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмите на Креативна Европа – Потпрограма Култура (2021 – 2027) за 2022 година

Пријава за учество во финансирање на проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмите на Креативна Европа – Потпрограма Култура (2021 – 2027) за 2022 година во активности на европските мрежи

Табела на одобрени проектни пријави на Конкурсот за учество во финансирање на проекти на правни лица од Република Северна Македонија кои се поддржани од програмата „Креативна Европа (2014-2020) -потпрограма  Култура“ на Европската Унија за 2022 година

Отворен повик „Културата ја движи Европа“ (Culture Moves Europe)

Образец за оперативен и финансиски план за користење буџетски средства во 2022 година за ко – финансирање на проект поддржан од програмата Креативна Европа – Потпрограма култура (2021 – 2027) за национални установи и за други корисници

Креативна Европа на ЕУ – Потпрограма КултураОтворен повик – Циркулација на европски книжевни дела за 2023 година

Креативна Европа на ЕУ – Потпрограма Култура-Отворен Повик за европска соработка за 2023 година

Отворен повик за Европската Унија за наградата за новиот Европски Баухаус за 2023 година

Информативни сесии за програмата „Креативна Европа“ – потпрограма Култура

Известување за продолжени рокови за аплицирање за програмата „Креативна Европа – потпрограма Култура“ за 2023 година

Виртуелен состанок за европската дигитална платформа „European Collaborative Cloud for Cultural Heritage“

Можеби ве интересира:

Страницата на Министерството за култура на РС Македонија користи т.н. „колачиња“ со цел да обезбеди подобро корисничко искуство. Прифати Повеќе