Manifestimi tradicional “Tingujt e Çarshisë” do të mbahet në qendrën e vjetër të qytetit të Çarshisë së Vjetër të Shkupit më 16, 17 dhe 18 shtator (e hënë, e martë dhe e mërkurë).

Qëllimi i manifestimit është ta ngjallë çarshinë nëpërmjet koncerteve të të gjitha zhanreve, performancave, shfaqjeve folklorike, poezisë, kolonisë së artit dhe prezantimit të zanateve të vjetra.