Në kuadër të festivalit Vojdan Çernodrinski, ansambli i Teatrit të Strumicës do ta interpretojë shfaqjen e katërt „Ferma e kafshëve“ sipas Xhorxh Orvel në regji të Lupço Gjorgjievski nga tetë shfaqjet në konkurrencën për çmimet, sonte me fillim në orën 19:30.

Pas shfaqjes do të ketë edhe biseda në tryeza të rrumbullakëta, ndërsa në orën 23:00 është shfaqja në programin e shoqëruar „Drerët mallkojnë“, provimi i diplomës për studentët e FAD-së nga Shkupi.

Në tri ditët e kaluara të festivalit, publiku i ndoqi shfaqjet në konkurrencë: „Makbet“ të TKM-së, „Bakhi – pasqyrë e shkurtër e shpërbërjes“ e Teatrit të Manastirit dhe „Fizika e pikëllimit“ e Teatrit të Kumanovës. Në programin e shoqëruar, publiku i ndoqi edhe: „Venera në gëzof“ në regji të Ivana Angellkovska, në interpretimin e Teatrit të navigatorit Cvetko – Kinema Kultura – Shkup, ndërsa mbrëmë e shikuan edhe shfaqjen e provimit të aktorëve të Universitetit të Arteve Audiovizuale EFTA, „Shekspiriada“.