Ministrja e Kulturës Irena Stefoska sot në kabinetin e saj realizoi takim me ambasadoren  e Republikës Federale të Gjermanisë të vendit tonë, Anke Hollshtajn.

Në takim, Stefoska dhe Holhshtain diskutuan për bashkëpunimin aktual midis dy vendeve në fushën e kulturës, si dhe për hapat e ardhshëm për intensifikimin e mëtejshëm të tij.

Në takim ishte prezent edhe udhëheqja e departamentit të kulturës në ambasadën Gjermane, Katrin Friisfeld u theksua edhe bashkëpunimi në pjesën e mbrojtjes së trashëgimisë kulturore. Në atë kontekst, Ministrja Stefoska theksoi se po punohet me intenzivisht për të forcuar kuadrin ekspert që punon për të mbrojtur thesaret tona kulturore – kisha “Shën. Gjorgji ”në Kurbinovë dhe Muzeun e RMS.