Shfaqjet e baletit “Karmen” dhe “Nata Valpurgiane” do të interpretohen më 17 janar në orën 20:00. Të dyja ekspozitat janë përgatitur posaçërisht nga koreografi i njohur Gabor Kevehazi nga Hungaria, skenografia është e Marija Veteroska dhe kostumet janë të Marija Pupuçevska.

Publiku do të ketë mundësinë ta dëgjojë veprën e mrekullueshëm “Karmen” të Zhorzh Bize në orkestrimin e fuqishëm dhe të jashtëzakonshëm të Rodion Shçedrin, si dhe “Nata Valpurgiane” të Sharl Guno të realizuar nga orkestra e Operës dhe Baletit Nacional nën shkopin e dirigjentit të Ivan Eminoviq.