Premiera e operës “Skënderbeu” në Operën dhe Baletin Nacional

Premiera e operës “Skënderbeu” në Operën dhe Baletin Nacional

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë mori pjesë në premierën e оpera e parë në gjuhën shqipe “Skënderbeu” nga kompozitori Fatos Lumani në Operën dhe Baletin Nacional. Libreti i operës “Skënderbeu” bazohet në autorëte huaj dhe shqiptarë,...
Qendra Kombëtare e Konservimit e feston 70-vjetorin e ekzistimit

Qendra Kombëtare e Konservimit e feston 70-vjetorin e ekzistimit

In Qendra Kombëtare e Konservimit – Shkup, sot e shënon 70-vjetorin e ekzistimit. Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, në ceremoninë theksoi se Ministria e Kulturës vazhdimisht e ndjek dhe e mbështet punën e Qendrës Kombëtare të Konservimit, si organizata më e...