Artisti  Oliver Musoviç merr pjesë ne ekspozitën ACC  në galerinë në Vajmer, në të cilen prej sot deri më 19 maj do të prezantohen vepra nga artistët rezident 24. Programi i studios internacional në Vajmer në vitin 2018.

Ekspozita është titulluar “Solidaritet  – tani më shumë se kurrë” dhe na thëret në kohezion social mbi origjinën dhe besimin, si dhe metod për shpëtimin e botës dhe propozon zgjidhje të bazuar në ndihmë reciproke dhe solidaritet.

Musoviç (1971) paraqitet me disa vepra të reja dhe disa vepra të paekspozuara deri më tani – dy seri fotografike, video dhe propozime lokale me iniciativ të realizuar në Vajmer gjatë qëndrimit në programin rezidencial si dhe disa vepra të vjetra.

Në ekspozitën në ACC galerinë Vajmer marrin pjesë artistët Metju MekKarti nga Xhamaika dhe Kurçi Dasgupta nga Nepali/Indi, të cilët kan të ftuar mysafir. Mysafirët e Musoviç janë anëtar të grupit artistik serb “Shkart”, e cila prezantohet me veprën “Harta migrante” nga viti 2013.