Opera dhe Baleti Nacional, do ta interpretojë “Kavaleria Rustikana”, opera e Pjetro Maskanji në regjinë e Xhandomeniko Vakari nga Italia, skenograf është Zoran Nikollovski, kostumografe është Elena Donçeva, më 15 tetor 2019, duke filluar në orën 20:00. Interpretojnë solistët: Vesna Gjinovska Ilkova në rolin e Santucës, Gjorgji Cuckovski si Turidu, Boris Trajanov si Alfio, Nikolina Janevska në rolin e Lolës, Sonja Pendovska Madevska si Nënë Luçia, kori dhe orkestra e Operës dhe Baletit Nacional, nën shkopin e dirigjentit të Ivan Eminoviq.