Младинскиот културен центар и оваа година сезоната ќе ја отвори со славење на Роденденот на уметноста со настан на 18 јануари (сабота), со почеток од 18 часот.

Влезот е слободен, а од МКЦ ветуваат дека и во новата 2020 година ќе понудат одлична програма за своите посетители.